Očima fanouška (34): Skvělá premiéra trenéra Jílka - Sigma United
Sigma Fans ®

16.09.2024, 10 lidí online

    | registrovat

Očima fanouška (34): Skvělá premiéra trenéra Jílka

Očima fanouška (34): Skvělá premiéra trenéra Jílka

Nové koště dobře mete! 3 body z Edenu se nečekaly.

První dvě střely Sigmy na branku rozhodly zápas-obě skončily v síti Berkovce. 

Sigma má konečně vícególového střelce- Housku.

Buchta má první nulu na kontě. 

Přesně dle pořekadla o novém koštěti Sigma pod vedením nového trenéra Václava Jílka nečekaně okradla Slavii o všechny tři body a snížila tím svoje děsivé manko v tabulce pravdy o tři plusové body.

Trenér Jílek proti minulému domácímu zápasu, kdy tým vedl ještě Leoš Kalvoda, provedl v sestavě jen ty nejnutnější změny, které musel udělat s ohledem na zdravotní stav některých hráčů. Kvůli zraněním nebyli připraveni Roman Hubník, Vašíček, Chorý, také Plšek. Na hrot se postavil Jakub Petr, což byla v podstatě varianta zápasu v Plzni, kde se na stejné pozici trápil Halenár. Další hrotový útočník Malec nebyl ani na soupisce, hrál opět za béčko. Aby těch zranění nebylo málo, hned ve třetí minutě se zranil kapitán Ordoš. Pásku převzal služebně nejstarší hráč Sigmy Michal Vepřek.

O zápasu bylo napsáno hodně, takže jen pár postřehů. Minule jsem se trefoval do střelců Sigmy, teď se vyloupl ten z nejméně očekávaných. Podle mě odehrál David Houska životní zápas a ukázal, že by se snad za určité konstelace mohl jeho dřímající a dosud zdánlivě přeceňovaný talent konečně rozvinout. Hraje na pozici, která si říká o střelbu ze střední vzdálenosti a musím říct, že dosud hra Sigmy trpěla minimem úspěšné střelby zpoza vápna. Nicméně jeho gól Liberci byl vyhlášen gólem minulého kola, to jej možná povzbudilo a teď dal další dva dost podobné, opět s přispěním obrany soupeře. První s tečí, druhý pod tělem gólmana, který se skládal na zem pomalu jak šraňky. Ale právě o tom to je, zkoušet to a hlavně trefit zařízení.

Nikdo neočekává, že Sigma odehraje zápasy bezchybně, ale když hráči budou makat až do konce a nechají na hřišti všechny síly, tak to fanoušci ocení. A to byl případ zápasu na Slavii. Navíc opět zachytal skvěle Buchta a odměnou mu byla konečně nula na jeho kontě, jeho první v dresu Sigmy. Reprezentant Škoda si proti Radakovičovi ani nečuchnul a o zbytek se postarali sami hráči soupeře, kteří spolu s rozhodčím předvedli téměř kompletní repertoár praktik, jak nezvládnout zápas. Jasná neodpískaná penalta, do očí bijící simulace Latky, po kterém málem padl gól z přímáku, šlápnutí frustrovaného slávisty na ležícího hráče Sigmy pouze za žlutou kartu, Latkova fackovaná Petrovi atd.

Sigma také ukázala, že umí hrát tvrdě, přesto to byla domácí Slavia, která po vyloučení hráče s příznačným jménem Hrubý dohrávala v deseti. Z pohledu fanouška Sigmy parádně odehraný zápas se šťastným koncem. Jen houšť a větší kapky, slovy klasika.

SK Slavia Praha - SK Sigma Olomouc 0:2 (0:1). Branky: 45.+1 a 50. Houska. Rozhodčí: Franěk. ČK: 84. po 2. ŽK Hrubý. Diváci: 5 321. SK Sigma Olomouc: Buchta - Hála, Rajnoch, Radakovič, Vepřek - Cana (70. Šindelář) - Moulis, Houska, Ordoš (6. Halenár), Navrátil (82. Falta) - Petr. Trenér Václav Jílek.

Kalendárium 26.10-1.11.:

26.10.2013 vstřelil David Houska svůj první ligový gól. Z přímáku. Na další čekal až do zápasu s Libercem.

27.10.2000 odehrál Oldřich Machala ve svých sedmatřiceti letech svůj poslední zápas za Sigmu, téměř devatenáct let po svém druholigovém debutu na podzim roku 1981. Začínal za trenéra Máčaly se spoluhráči jako byli Petr Uličný, Jan Chladil nebo Jiří Vít.

28.10.1976 se narodil Lukáš Hartig, útočník, který i kvůli zranění, které si přivodil sám ve volném čase, nenaplnil očekávání, se kterými ho do týmu přivedl Vlastimil Petržela.

31.10.1951 se narodil střelec historicky první ligové branky Sigmy Jiří Navrátil.

Události minulého týdne:

Trenér sigmácké devatenáctky Václav Jílek se ujal vedení áčka a k tomu si přibral jako nového asistenta dalšího trenéra mládeže a to Laca Onofreje.

Trenér se nemění zase tak často (Sigma to provedla teprve po osmé za poslední čtyři roky!) a tak událostí týdne pro mě bylo krkolomné obhajování této trenérské výměny spolumajitelem klubu Josefem Lébrem, podle kterého odvoláním trenéra Kalvody po solidním výkonu týmu proti Liberci ustoupil mj. i údajnému dlouhodobému tlaku veřejnosti.

Nezbývá než věřit tomu, že trenér Jílek je ten pravý, kdo nasměřuje Sigmu k záchraně, což je asi meta, která bude tuto sezónu pro většinu z fanoušků dostačující. Vzhledem k tomu, jak si doteď počínají Baník a Bohemians to není zcela nereálné. Navíc tým ukázal v posledních dvou zápasech některé pozitivní věci, které by i v dalších zápasech mohly vést k dalšímu bodovému zisku.

Sobotní domácí zápas s Mladou Boleslaví může nabídnout zajímavý ofenzívní fotbal, který ostatně chce produkovat i Václav Jílek. Je jen otázkou, zda se palebné síle Boleslavi dokáží vyrovnat i olomoučtí útočníci.

Související články

Autor: Tomáš Vaida | Vydáno dne 28.10.2015
Počet komentářů: 2 | Přidat komentář | Přehled komentářů

novinky

13.11.2019 - Zlín - Sigma - 1:0 -

Sigma prohrála se slabým Zlínem a balancuje na hraně skupiny o sestup. 

Sestava: Buchta-Hála (80.Zahradníček),Zima,Beneš,Jemelka-Pablo (72.Texl),Zmrzlý,Houska,Falta-Plšek (57.Chytil)-Yunis

04.11.2019 - SIGMA - Boleslav-2:2-

Škoda dobře rozehraného zápasu. Nemusíme ale smutnit, kdyby naši kluci hráli pořád tak, nemáme strach o posun nahoru. 

Branky: Plšek, Beneš - Fulnek, Budínský

Diváci: 2406

Sestava: Buchta-Hála (80.Sladký),Beneš,Jemelka,Kerbr-Greššák,Houska-Pablo (65.Falta),Plšek,Pilař(67.Texl)-Yunis

31.10.2019 - MOLL CUP: Sigma-Dukla-4:0-

Branky: Houska, 2x Pilař, Yunis

Sestava: Mandous - Sladký,Zima,Jemelka,Vepřek - Greššák,Pablo (46.Texl) - Zahradníček (70.Látal),Houska (64.Zmrzlý),Pilař - Yunis

archiv novinek

žebříček tipovačky

1. pany 105 b.
1. pepa001 105 b.
2. michal01 103 b.
3. Pingpongac 102 b.
4. mili72 96 b.
5. MatejK. 95 b.
6. Lubos.k 93 b.
7. hunjan 92 b.
8. tlaci 81 b.
9. vasekpatak84 77 b.

© 2015 sigmaunited.cz a weboveprezentace.com