Očima fanouška (33): Trenérská rošáda Kalvoda x Jílek! - Sigma United
Sigma Fans ®

19.09.2024, 4 lidé online

    | registrovat

Očima fanouška (33): Trenérská rošáda Kalvoda x Jílek!

Očima fanouška (33): Trenérská rošáda Kalvoda x Jílek!

Nečekaná, ovšem dlouho očekávaná, výměna na postu trenéra Sigmy!

Zápasu s Libercem by spíš slušel výsledek 4:2!

V zahazování šancí se hráči překonávají!

Houska se svým 1.gólem sezóny posunul na dělené první místo mezi "střelci" Sigmy!

Trenér Kalvoda byl odvolán. Zcela v nečekaném čase! Vedení klubu umí překvapovat! O tom se přesvědčujeme co chvíli. Ještě minulý týden „měl mužstvu co dát“ a o změně by se uvažovalo, jen kdyby sportovní ředitel Minář „přinesl nějaké jméno“. A ejhle. Bod doma s Libercem po super výkonu a nazdar. V pondělí byl Leoš Kalvoda nahrazen o osmnáct let mladším Václavem Jílkem (*1976). Solidní kotrmelec. Nutno ovšem přiznat, že o Jílkovi se spekulovalo už od chvíle, kdy se vrátil z mise ve Spartě, kde dělal tři a půl roku asistenta trenéra. Nyní má ale poprvé možnost u dospělého týmu prokázat svůj trenérský talent. Jako hráč nikdy na profesionální úrovni nepůsobil, což je velká rarita.

Výkon Sigmy proti jasnému favoritovi z Liberce mě zejména v první půlce velmi nadchnul. Takový zápas Sigma hrála snad ještě někdy za Pivarníka. Neproměněné šance však držely Liberec v sedle a ten toho dokázal zkušeně využít. Nicméně si myslím, že kdyby existovalo ve fotbale video, tak by nikdy rozhodčí nemohl liberecký gól uznat, protože Kerbr s Bakošem dokopali míč za brankovou čáru (kdoví jestli vůbec), když už ho měl ležící Buchta v rukách. A to, že gólman leží v bráně, neznamená, že se tam válí i s míčem.

Líbili se mi Ordoš, jako obvykle Radakovič, bojovník Cana a překvapení sestavy Moulis. Ale ta překopnutá prázdná brána ho bude určitě strašit hodně dlouho.

SK Sigma Olomouc – FC Slovan Liberec 1:1 (1:0). Branky: 21. Houska - 50. Kerbr. Rozhodčí: Paták. Vydaných bylo 3 723 vstupenek, ovšem opticky tam bylo maximálně tak polovina. Návštěvy vskutku tristní.

Sestava: Buchta - Hála, R. Hubník (17. Rajnoch), Radakovič, Vepřek - Petr (79. Navrátil), Ordoš, Cana, Houska, Moulis - Vašíček (62. Chorý). Trenér Leoš Kalvoda. Kapitán po dlouhé době opět Ordoš.

Gól dal díky teči střelou z vápna záložník Houska. I když to nebyla kdoví jak prudká střela, změna směru dráhy letu míče dokonale gólmana zaskočila a ten už nebyl schopen zareagovat. Ale díky za ten gól. Víc takových šmudlů, když už nejsou schopni hráči dát branku ani když už stojí sami před gólmanem nebo prázdnou brankou. To je fakt bída. Třetina soutěže za námi a na devíti brankách se podílelo devět „střelců“. To je unikum, nemající snad ve světě obdoby. Šanci stát se nejlepším střelcem Sigmy mají ještě pořád všichni hráči, tedy i ti, kteří přijdou v zimním přestupovém období, a to včetně všech gólmanů. V první (a dosud po všech stránkách nejhorší) sezóně Sigmy v 1.lize (1982/83) stačilo Lubomíru Juřicovi 6 gólů, aby se stal nejlepším střelcem mužstva. To teda budou muset chlapci hodně máknout. Zbývá už jen 20 zápasů...

Po deseti zápasech mít jen osm bodů je velká slabota. Trenéra Jílka čeká moře práce. Sbírat to po jednom bodu už nebude stačit. V pátek večer se bude snažit Sigmě předvést sílu čínského yuanu Slavia.

Kalendárium 19.10-25.10.

Jak už jsem psal dříve. Říjen je pro trenéry Sigmy nejrizikovější měsíc v roce. Kalvoda skončil v říjnovém termínu už podruhé ve své kariéře. Celkově je to čtvrtá změna na postu trenéra Sigmy v tomto podzimním měsíci v její ligové historii. Ale pro někoho konec, pro jiného začátek.

21.10.1984 nastoupil v ligovém zápase za Sigmu první slovenský (z dnešního pohledu tedy i první zahraniční) hráč. Byl jím Miroslav Bóžik. V roce 1995 se údajně zapletl do sázkařské aféry v Malajsii.

21.10.1992: na zápas 2.kola poháru UEFA proti Fenerbahce cestovalo do Istanbulu celkem 12 hráčů Sigmy do pole a dva gólmani. Zbytek byl zraněný nebo nemocný. V základní sestavě nastoupil dorostenec Jiří Homola (18 let- na ligový start si pak ještě rok počkal), kterého střídal v 84. minutě sedmnáctiletý Petr Kirschbaum, který do té doby odehrál 1 ligovou minutu. Sigma prohrála jen 1:0.

24.10.2008 ukázal Michal Ordoš, proč přišel z Bohemians. V zápase s Libercem vstřelil svoje první dva ligové góly v dresu Sigmy.

25.10.1970 : olomoucký rodák a gólman Dukly a MŽ Olomouc (1960-62) Antonín Kramerius (*1939) odchytal svůj poslední reprezentační zápas (proti Polsku).

Události minulého týdne:

V zápase proti Liberci divákům na stadionu velmi zatrnulo, když viděli na trávníku po jednom souboji před Buchtovou brankou bezvládně ležet Romana Hubníka. Nakonec byl odnesen na nosítkách s podezřením na otřes mozku. Věřme, že bude do dalších zápasů připraven. Mírné pobavení přineslo povzbuzující skandování kotle "Míííša Hubník". Omyl si kotelníci bleskově uvědomili... :-)

Béčko poněkud překvapivě poslalo domů bez bodu favorita FNL Karvinou. Vypadá to, že béčko starosti se záchranou letos mít nakonec nebude. FNL vede v její třetině Znojmo s trenérem Radimem Kučerou.

Minule jsem nezmínil jednu dost podstatnou věc a to tu, že klub uplatnil na Uroše Radakoviče opci a hráčem Sigmy bude i v další sezóně. Už teď můžu s klidným svědomím říct, že toto byla trefa do černého, která se klubu nepovedla roky.

A trenérovi Kalvodovi nezbývá než poděkovat za odvedenou práci a popřát hodně zdaru na další štaci. Uvidíme ho opět v lize? 

Související články

Autor: Tomáš Vaida | Vydáno dne 20.10.2015
Počet komentářů: 0 | Přidat komentář | Přehled komentářů

novinky

13.11.2019 - Zlín - Sigma - 1:0 -

Sigma prohrála se slabým Zlínem a balancuje na hraně skupiny o sestup. 

Sestava: Buchta-Hála (80.Zahradníček),Zima,Beneš,Jemelka-Pablo (72.Texl),Zmrzlý,Houska,Falta-Plšek (57.Chytil)-Yunis

04.11.2019 - SIGMA - Boleslav-2:2-

Škoda dobře rozehraného zápasu. Nemusíme ale smutnit, kdyby naši kluci hráli pořád tak, nemáme strach o posun nahoru. 

Branky: Plšek, Beneš - Fulnek, Budínský

Diváci: 2406

Sestava: Buchta-Hála (80.Sladký),Beneš,Jemelka,Kerbr-Greššák,Houska-Pablo (65.Falta),Plšek,Pilař(67.Texl)-Yunis

31.10.2019 - MOLL CUP: Sigma-Dukla-4:0-

Branky: Houska, 2x Pilař, Yunis

Sestava: Mandous - Sladký,Zima,Jemelka,Vepřek - Greššák,Pablo (46.Texl) - Zahradníček (70.Látal),Houska (64.Zmrzlý),Pilař - Yunis

archiv novinek

žebříček tipovačky

1. pany 105 b.
1. pepa001 105 b.
2. michal01 103 b.
3. Pingpongac 102 b.
4. mili72 96 b.
5. MatejK. 95 b.
6. Lubos.k 93 b.
7. hunjan 92 b.
8. tlaci 81 b.
9. vasekpatak84 77 b.

© 2015 sigmaunited.cz a weboveprezentace.com