Očima fanouška (23)- Další přestřelka v nastavení - Sigma United
Sigma Fans ®

19.09.2024, 1 člověk online

    | registrovat

Očima fanouška (23)- Další přestřelka v nastavení

Očima fanouška (23)- Další přestřelka v nastavení

Sigma doma ztratila to, co v Teplicích získala.

Bod ztracený po standardních situacích v nastavení.

Sigma má do obrany posilu z Itálie

Útočník Václav Vašíček už pět let čeká na ligovou branku v dresu Sigmy.


Sigma se ve 2.kole Synot ligy představila i domácím fanouškům. Po senzační remíze v Teplicích se ovšem téměř 5000 tisíc natěšených diváků dočkalo zklamání. Nastavení zápasu přineslo opět dva góly, tentokrát to pro Sigmu neznamenalo zisk, ale ztrátu jednoho bodu, který byl užuž na dosah.

Sigmě nelze vcelku nic vytknout. Snaha byla, šance také, ale ani to nestačilo. Prosadil se příbramský Bednář, o kterého Sigma tak hodně před sezónou usilovala. Ten se nakonec rozhodl pro klub sídlící blíž Praze a za nabídku se „odvděčil“ dvěma brankami. Škoda, že se Sigmě nepodařilo udržet vedení 1:0, které zařídil zatím nejlepší hráč Honza Navrátil. Sigma pak inkasovala po dlouhém nákopu na nabíhajícího Bednáře, obrana zaspala, stejně tak i při druhém gólu po rohu, při kterém navíc zůstal na lajně přikovaný gólman Reichl. Třetí z penalty už nic neřešil, ale ukázal na přetrvávající problémy v obranné činnosti.

Sigma má po dvou zápasech spolu s posledním Baníkem a Slováckem nejvíce obdržených branek. Tento problém by snad mohlo pomoct vyřešit i angažování mladého srbského stopera Uroše Radakoviče z italského Bologna FC, který odehrál dva vydařené přípravné zápasy za béčko.

Pátou letní posilou co se týká počtu nových hráčů (když nepočítám návraty z hostovaček) se tak Sigma zařadila do ligového průměru. Ovšem z hlediska jejich zatímního využití ve hře je na tom nejhůře (pokud se to tak dá říct). Statisticky vzato, trenér Kalvoda zatím využil jen čtvrtinu nových posil. Zahrál si jen Halenár, zatímco v jiných týmech (mimo Slovácka a Boleslavi) už poslali do bojů více než dvě třetiny nových hráčů. Ve Zlíně, za Duklu a za Plzeň si už zahrály všechny letní posily. V Bohemians ze sedmi posil šest. Liberec dokonce překopal sestavu tak, že noví hráči tvoří polovinu základu.

Sezóna je ale teprve na začátku, přestupové období zdaleka ještě není u konce a tak i vedení Sigmy má ještě dost času ukázat, že nekupuje převážně jen hráče na lavičku. Radakovič by mohl být po Halenárovi další vlaštovkou.

V sobotu nás čeká atraktivní zápas na Bohemians. Tým vedený olomouckým duem Pivarník- Vaniak má ve svém středu hned několik exolomouckých hráčů, Zlámala, Jindřiška a na hostování Aleše Škerleho. Ale ten, předpokládám, nebude asi hrát. Poslední dobou si Sigma do podmínek hostování dává tuto podmínku. Bohemka zatím uhrála dva nečekané výsledky a je před námi jen díky lepšímu skóre. Doma rupla se Zlínem a v Jablonci ukopala bod

Kalendárium 3.8.-9.8.

4.8. se narodili dva vynikající olomoučtí fotbalisté, Oldřich Machala (*1963) a Marek Heinz (*1977). Teď se potkávají ve třetiligovém 1.HFK Olomouc, Machala coby trenér, Heinz si tam ještě zřejmě prodlouží kariéru fotbalisty.

4.8.2002 poprvé v dresu Sigmy nastoupil Nigerijec Martins Ekueme. Bylo mu 16 let, 10 měsíců a dva dny. Stal se doposud nejmladším ligovým hráčem Sigmy v její historii.

6.8.1996 se odehrál nejdivnější zápas Sigmy v evropských pohárech. Kvůli trestu od UEFA za světlici v poslední minutě zápasu doma s Juventusem, se hrálo na Andrově stadionu bez diváků. Výhra 1:0 nad Hutnikem Krakov nakonec na postup nestačila.

6.8.2009 Sigma ve 3.předkole Evropské ligy porazila Aberdeen 3:0. Je to zatím poslední výhra Sigmy v evropských pohárech.

7.8.1987 se narodil Higor Coimbra, jestli se nepletu poslední Brazilec, který podepsal v Sigmě smlouvu. Byl tady v létě 2011, a aniž by si zahrál jediné ligové utkání, byl poslán na hostování do Prešova.

7.8. debuty jako hrom, 1.zápas v dresu Sigmy a první gól- Marek Hollý (v roce 1994) a Aleš Bednář (2004)

7.8.1994- asi nikdo nečeká, že v 1.kole nové sezóny odehraje svůj poslední zápas za tým, ve kterém hraje. Povedlo se to Ladislavu Fujdiarovi po návratu z hostování v Baníku. Zbytek ligové kariéry dohrál v Českých Budějovicích.

8.8.1985 slaví třicátiny gólman Martin Blaha. Gratulujeme

8.8.2000- Sigma v 1.zápase finále Intertoto Cup remizovala 2:2 s Udine, když už vedla 2:0. Premiéru měla Severní tribuna

8.8.2010 zatím poslední (a vlastně i jediná) prvoligová branka Václava Vašíčka v dresu Sigmy. V sobotu proti Bohemians může nastat změna.

Události uplynulého týdne:

Začala i FNL. Sigma B si odvezla z Třince nakládačku 1:5.

Látalův Piast Gliwice s Kamilem Vackem v sestavě porazil Gornik Zabrze.

Tomáš Černý si opět po dlouhé době zachytal skotskou ligu. Jeho tým Partick Thistle uhrál v Hamiltonu bezgólovou plichtu. Pro Blacka to byl velmi pikantní zápas, protože v Hamiltonu odchytal několik velmi úspěšných sezón.

Druhý nováček Zlín po dvou kolech vede překvapivě Synot ligu. Stačí mu k tomu dvě jednogólové výhry.


Související články

Autor: Tomáš Vaida | Vydáno dne 04.08.2015
Počet komentářů: 2 | Přidat komentář | Přehled komentářů

novinky

13.11.2019 - Zlín - Sigma - 1:0 -

Sigma prohrála se slabým Zlínem a balancuje na hraně skupiny o sestup. 

Sestava: Buchta-Hála (80.Zahradníček),Zima,Beneš,Jemelka-Pablo (72.Texl),Zmrzlý,Houska,Falta-Plšek (57.Chytil)-Yunis

04.11.2019 - SIGMA - Boleslav-2:2-

Škoda dobře rozehraného zápasu. Nemusíme ale smutnit, kdyby naši kluci hráli pořád tak, nemáme strach o posun nahoru. 

Branky: Plšek, Beneš - Fulnek, Budínský

Diváci: 2406

Sestava: Buchta-Hála (80.Sladký),Beneš,Jemelka,Kerbr-Greššák,Houska-Pablo (65.Falta),Plšek,Pilař(67.Texl)-Yunis

31.10.2019 - MOLL CUP: Sigma-Dukla-4:0-

Branky: Houska, 2x Pilař, Yunis

Sestava: Mandous - Sladký,Zima,Jemelka,Vepřek - Greššák,Pablo (46.Texl) - Zahradníček (70.Látal),Houska (64.Zmrzlý),Pilař - Yunis

archiv novinek

žebříček tipovačky

1. pany 105 b.
1. pepa001 105 b.
2. michal01 103 b.
3. Pingpongac 102 b.
4. mili72 96 b.
5. MatejK. 95 b.
6. Lubos.k 93 b.
7. hunjan 92 b.
8. tlaci 81 b.
9. vasekpatak84 77 b.

© 2015 sigmaunited.cz a weboveprezentace.com