Očima fanouška (22)- V Teplicích nečekaná remíza - Sigma United
Sigma Fans ®

19.09.2024, 6 lidí online

    | registrovat

Očima fanouška (22)- V Teplicích nečekaná remíza

Očima fanouška (22)- V Teplicích nečekaná remíza

Sigma začala dobře- remízou 2:2 v Teplicích

Famózní průběh nastavení zápasu, oba góly dělila ani ne minuta.

V neděli v Laa proti Laziu nastoupilo béčko a překvapivě vyhrálo

Virtuální svět v podání SK Sigma Olomouc

Upřímně řečeno, v prvním ligovém kole od staronového účastníka ligy nikdo nečekal v Teplicích zázraky. Sigmě se však jeden povedl a díky tomu si veze ze severu Čech bod.

Trenér Kalvoda proti minulé sezóně udělal v sestavě jen minimum změn. Nechal sedět Canu s Ordošem, které nahradili Plšek a nová posila Halenár. Stopera Martina Šindeláře nahradil poněkud překvapivě mladý Jaroslav Svozil (minulou sezónu hostoval ve Znojmě). Svozka byl prvním hráčem Sigmy, který se v nové sezóně dotkl míče. Pro gólmana Reichla a Juraje Halenára byl zápas debutem v české lize. Další posily (brankář Buchta a Vojta Štěpán) do utkání vůbec nezasáhly, Moulis byl zraněný.

Sestava a střídání: Reichl - Hála, Rajnoch, Svozil, Vepřek - Petr, Navrátil (87. Zahradníček), Halenár (81. Chorý), Houska (72. Ordoš), Plšek - Vašíček.

Když po celkem vyrovnaném prvním poločase zvýšily Teplice na 2:0, vypadalo to už na jasnou prohru. Zdálo se, že trenér Kalvoda se střídáním, které by mohlo přinést do hry alespoň nějakou změnu, až příliš otálí. Housku střídal Ordoš až v 72.minutě, Chorý tam šel na posledních deset minut, Zahradníček dokonce jen na poslední čtyři minuty. Počítáno bez nastavení. Rozhodčí signalizoval 3 minuty a začaly se dít věci. Během prvních dvou minut tohoto nastavení Sigma stačila vyrovnat. Takový obrat jsme v podání Sigmy ještě nikdy nezažili.

Oba góly jako přes kopírák. Akce ve středovém kruhu začala u Ordoše, následovala kolmice za obranu doleva na rozběhnutého Zahradníčka, který prudce zacentroval po zemi do vápna. Poprvé se z první trefil Petr, podruhé nadvakrát důrazný pravý bek Hála.

Bylo to až neskutečné a neuvěřitelně emotivní. Na záznam několika posledních minut se určitě každý fanoušek Sigmy rád podívá ještě po mnoha letech. Skvělá pozvánka na první domácí zápas s Příbramí.

Kalendárium 27.7.-2.8.

27.7.1969 se narodil Pavel Hapal, první fotbalista Sigmy, který odešel přímo do velkého západního klubu. Reprezentant, který hrál v bundeslize i ve španělské lize. Jeden z prvních legionářů, kteří se vrátili po letech do Sigmy a který poznal, jak to tady tito hráči budou mít těžké. Škoda jeho těžkého zranění před EUREM 1996, po kterém se už nikdy nedostal do top formy. Dnes vynikající trenér, jako jediný olomoucký trenér přivedl svůj klub (Žilinu) do Ligy mistrů, nyní trénuje slovenskou reprezentační U-21.

30.7.2009 rozdrtila Sigma ve 3.předkole Evropské ligy skotský Aberdeen na jeho hřišti 5:1. Góly dali mj. i Jakub Petr a Michal Ordoš

31.7.1974 se narodil Tomáš Lovásik, bývalý gólman Sigmy a dnes v Sigmě trenér brankářů.

31.7.1990 se narodil Igor Golban (RUS), jehož krátké hostování z Lokomotivu Moskva máme ještě v paměti. Debutoval přesně před 3 lety- 27.7.2012 proti ČB.

2.8.2000 Sigma v odvetě semifinále Intertoto Cupu uhrála v Blšanech bezgólovou remízu a pod vedením trenéra Kalvody postoupila do finále proti Udine. Za Blšany chytal Petr Čech.

Události uplynulého týdne:

Klub vyslyšel náš dotaz ohledně předsezónní besedy s fans a minulý čtvrtek ji s panem Minářem a trenérem Kalvodou uspořádal.

Sigma využila nabídky na sehrání přátelského utkání s Laziem Řím, týmem Serie A. Do nedělního zápasu (tedy pár hodin po Teplicích) klub vyslal béčko, které se v rakouském Laa prezentovalo překvapivou výhrou 3:2.

S oběma víkendovými zápasy souvisí i nepříliš povedená klubová online prezentace.

Na dotaz jednoho z fanoušků, jak se Sigma k tomuto zápasu v netradičním termínu dostala, mu bylo na klubovém webu administrátorem odpovězeno: “No jako ke každému jinému zápasu v letním nebo zimní přípravné období, naprosto stejně, jako když jsme hráli s kterýmkoliv jiným soupeřem.“ „Inteligentnější“ odpověď už fanoušek a majitel permanentky (jinak by se na Diskusním fóru nemohl zaregistrovat) nemohl dostat. Že se vůbec ptal…

Aby toho nebylo málo, ti, kteří sledovali zápas Sigmy v Teplicích prostřednictvím oficiálního twitterového účtu Sigmy, se dozvěděli, že zápas skončil výsledkem 2:0 pro Teplice. O pár minut později byl samozřejmě výsledek opraven a tweet následně smazán.


Související články

Autor: Tomáš Vaida | Vydáno dne 28.07.2015
Počet komentářů: 3 | Přidat komentář | Přehled komentářů

novinky

13.11.2019 - Zlín - Sigma - 1:0 -

Sigma prohrála se slabým Zlínem a balancuje na hraně skupiny o sestup. 

Sestava: Buchta-Hála (80.Zahradníček),Zima,Beneš,Jemelka-Pablo (72.Texl),Zmrzlý,Houska,Falta-Plšek (57.Chytil)-Yunis

04.11.2019 - SIGMA - Boleslav-2:2-

Škoda dobře rozehraného zápasu. Nemusíme ale smutnit, kdyby naši kluci hráli pořád tak, nemáme strach o posun nahoru. 

Branky: Plšek, Beneš - Fulnek, Budínský

Diváci: 2406

Sestava: Buchta-Hála (80.Sladký),Beneš,Jemelka,Kerbr-Greššák,Houska-Pablo (65.Falta),Plšek,Pilař(67.Texl)-Yunis

31.10.2019 - MOLL CUP: Sigma-Dukla-4:0-

Branky: Houska, 2x Pilař, Yunis

Sestava: Mandous - Sladký,Zima,Jemelka,Vepřek - Greššák,Pablo (46.Texl) - Zahradníček (70.Látal),Houska (64.Zmrzlý),Pilař - Yunis

archiv novinek

žebříček tipovačky

1. pany 105 b.
1. pepa001 105 b.
2. michal01 103 b.
3. Pingpongac 102 b.
4. mili72 96 b.
5. MatejK. 95 b.
6. Lubos.k 93 b.
7. hunjan 92 b.
8. tlaci 81 b.
9. vasekpatak84 77 b.

© 2015 sigmaunited.cz a weboveprezentace.com